Састанак комисије Фонда Солидарности - Јагодина 22.03.2016.

IMAG0037 BURST002 COVERУ уторак, 22.03.2016. у просторијама ЕД Јагодина одржана је комисија Фонда Солидарности. Разматрајући приспеле захтеве, у складу са измењеним Правилником Фонда Солидарности, чије су измене усвојене 24.12.2015. комисија је обрадила 60 захтева. 8 је одбијено.Доградња правила о раду Фонда обликована је у 6 тачака и за циљ је имала правилну расподелу средстава Фонда Солидарности како би обухватили што више оправданих разлога за његово коришћење.

Састанак комисије Фонда Солидарности, Краљево 16.10.2015.

fond kvУ петак, 16.10.2015., са почетком у 11.00 сати, у Краљеву, у згради Управе предузећа, одржана је седница комисије Фонда солидарности Синдикалне организације „Електросрбија" Краљево, на којој су разматрани приспели предмети и захтеви за помоћ, радника, чланова фонда солидарности Синдикалне организације „Електросрбија" Краљево.

У Фонд је учлањено више од 3000 радника, који су истовремено и чланови синдиката, а запослени су огранцима и погонима ПД ЕЛС Краљево и Електромонтаже Краљево.Укупно се на дневном реду нашло 45 захтева из свих огранака и погона ПД ЕЛС, од којих је три одбијено због непотпуне документације или непоштовања правилника.

Комисија фонда солидарности је имала тежак и одговоран задатак да прегледа, обради и правилно распореди средства фонда намењена онима којима је помоћ у овом тренутку неопходна.Број оболелих радника је и даље велики. Неке врсте болести настају као директна последица тешких услова рада на отвореном, где су радници изложени свим температурним променама, како у летњем тако и у зимском периоду.У порасту је и лечење од малигних болести, срчаних оболења, штитне жлезде , душевних болести и проблема са ослабљеним видом. Велики број деце наших радника има деформације вилица и зуба где су неопходне фиксне протезе.

Разматрајући приспеле захтеве, комисија је уочила потребу за дорадом Правилника , који је ступио на снагу у фебруару 2013. и који је допуњен у априлу 2014. Потреба за доградњом правила о раду Фонда обликована је у 6 тачака и биће предата Одбору СО ЕЛС на разматрање. Циљ ових предлога доградњи је да се средства Фонда распоређују правилно, равномерно и да обухвате што више оправданих разлога за његово коришћење.