Акција ДДДК СО ЕПС ОДС ЕЛС у Електромонтажи Краљево

DDDKELM

АКТИВНОСТИ ДДДК СО ЕПС ОДС ЕЛС КВ

- У ЧЕТВРТАК, 20.09.2018. У ПРОСТОРИЈАМА Електромонтаже у Краљеву, са почетком у 10.00 сати, одржана ЈЕ акција Друштва ДДК ЕЛС КВ у сарадњи са Црвеним крстом Краљева и Републичким заводом за трансф.крви Београд. Укупно се пријавило око 39 радника чланова ДДДК, СО ЕПС ОДС ЕЛС КВ. Прикупљено је 30 јединица крви.

У Србији је сваких 100 секунди потребан давалац крви за децу и одрасле особе којима је крв неопходна да би преживели. . Сви ми, кад нам из различитих разлога (операција, болести, повреде..) крв затреба као лек, зависимо од хуманих и одговорних људи великог срца, од добровољних давалаца крви.
Програм добровољног давања крви је високо организовани социјални програм који постоји у свим земљама света, који обухвата све структуре друштва и који се из дана у дан развија и унапређује. Како би се осигурало брзо, сигурно и квалитетно лечење многих болесника, потребно је да у сваком тренутку постоје довољне резерве јединица и производа од крви.