Акцијe ДДДК у Јагодини 29.03.2019.

IMG-a87b0d3feb67e5adb61122ad41e1469b-V

Друга по реду званична акција, по календару ДДДК Електросрбије Краљево, одржана је у  Јагодини, у петак, 29.03.2014. у просторијама ЕД Јагодина. Традиционално гостољубиви, Јагодинци су угостили даваоце из 10 огранака и погона ПД Електросрбија Краљево и то : Чачак, Лозница, Ваљево, Крушевац, Краљево, Лазаревац, Нови Пазар, Рашка, Врњачка Бања, Параћин . Укупно је прикупљено 73 јединица крви.

Следећа акција ДДДК СО ЕЛС одржаће се 25.04.2019. у просторијама ЕД Ваљево.

Још једном на делу показан јак дух Колектива ПД ЕЛС и хуманизам без цене и граница....

Акција Друштва ДДК СО ЕПС ОДС ЕЛС КВ – ВМА БЕОГРАД, 22.03.2019.

kapljicavmaСиндикална организација ЕПС ОДС ЕЛС КВ и њено Друштво ДДК организовала је у петак, 22.03.2010.године акцију даривања крви ван територије ДП Електросрбија, на Институту за трансфузиологију ВМА у Београду, једној од најуваженијих медицинских установа у Србији, са којом Синдикална организација ЕПС ОДС ЕЛС има изванредну вишегодишњу сарадњу у лечењу наших чланова, радника Електросрбије Краљево. На акцији су се пријавила 22 радника чланова Друштва ДДК ЕЛС КВ. Нико од пријављених давалаца није одбијен, сви су након прегледа, били здравствено способни да дају крв.Учесници акције су посетили Манастир Раковицу и обишли гроб Патријарха Павла.

vma19.1Друштво добровољних давривалаца крви, које делује у оквиру Синдикалне организације ЕПС ОДС Електросрбија Краљево, у свом саставу има 15 делова, друштава Огранака и погона ДП Електросрбија Краљево(Краљево, Крушевац, Јагодина, Ваљево, Параћин, Ћуприја, Врњачка Бања, Трстеник, Нови Пазар, Ужице, Лозница, Шабац, Аранђеловац, Топола, Чачак)., са преко 1000 чланова. Почело је са радом 07.04.1997.године.
Мисија друштва добровољних давалаца крви СО ЕПС ОДС ЕЛС је свакодневан рад на афирмацији добровољног давалаштва крви, свакодневан рад на помоћи онима којима је помоћ потребна и свакодневан рад на пружању свих видова подршке добровољним даваоцима крви.

Акција у Лозници у активности ДДДК СО ЕЛС

Акција ДДДК у ЕД Лозница,

- У петак, 14. децембра 2018.године, у организацији ДДДК ЕД Лозница, у просторијама Вуковог дома у Лозници, организовaна је традиционална зимска акција даривања крви у оквиру плана и програма СО ЕПС ОДС ЕЛС, на коју су позване све колеге из других огранака и погона у оквиру ДДДК ЕЛС.
- На акцији је учествовало преко 60 радника а прикупљене јединице су предате Институту за трансфузиологију РС.
- По речима Председника Друштва ДДК, СО ЕПС ОДС ЕЛС, ово је била једна од већих акција у ДП Електросрбија Краљево (од укупно 11, колико их је организовано у Огранцима и Погонима ДП Електросрбија у 2018.години)
- По плану за 2019. ДДДК ЕД Лозница, заказује своју акцију у децембру 2019.године

lo1ddk

lo2 ddk

Годишња скупштина Друштава ДДК СО ЕПС ОДС ЕЛС КВ
У петак, 14. децембра 2018.године, са почетком у 12.00сати, у организацији СО ЕПС ОДС ЕЛС, одржана је редовна годишња скупштина Друштава ДДК који делују у саставу СО ЕПС ОДС ЕЛС КВ, на коју су позвани председници Друштава ДДК по деловима ДП ЕЛС и на којој је анализиран рад у 2018.години и сачињен план активности за 2019.годину. У раду овог тела, учешће је узело 10 председника Друштава ДДК, који су приложили Годишње извештаје за 2018.годину. По први пут, успостављене су везе са Друштвом ДДК из Електробијељине ад, (Република Српска) и договорена је заједничка акција у 2019.години

dddkskupstina

- У 2018.години ДДДК СО ЕПС ОДС ЕЛС КВ има 1132 активна члана који су се одазивали позивима и акцијама које су организовали Институт за трансфузију крви РС, Институт за трансфузиологију ВМА, Градске болнице општина и градова на територији ДП ЕЛС , ДДДК из других Привредних друштава ЕПС, као и из других Огранака и погона ЕЛС.

- Спроведено је 11 акција у оквиру ДП ЕЛС, по плану и програму Скупштине ДДДК за 2018.годину. У појединим акцијама су последњи пут, биле укључене службе за трансфузију крви Градских болница општина и градова на територији ДП.
- Чланови Друштва су се одазвали на акцију даривања крви ван територије ДП Електросрбија, на Институту за трансфузиологију ВМА у Београду, једној од најуваженијих медицинских установа у Србији, 23. марта у Београду.
-

- Друштво добровољних давривалаца крви, које делује у оквиру Синдикалне организације ЕПС ОДС Електросрбија Краљево, у свом саставу има 15 делова, друштава Огранака и погона ДП Електросрбија Краљево(Краљево, Крушевац, Јагодина, Ваљево, Параћин, Ћуприја, Врњачка Бања, Нови Пазар, Ужице, Лозница, Шабац, Аранђеловац, Топола, Чачак). Почело је са радом 07.04.1997.године.
- Програм добровољног даривања крви је високо организовани социјални програм који постоји у свим земљама света.
Како би се осигурало брзо, сигурно и квалитетно лечење многих болесника, потребно је да у сваком тренутку постоје довољне резерве јединица и производа од крви

Акција ДДДК у Крушевцу, среда 28.11.2018. год.

ОБАВЕШТЕЊЕ ДДДКа СИНДИКАТА ЕД КРУШЕВАЦ

sdddk2

У среду 28.11.2018. одржана трећа овогодишња акција добровољног давања крви у ЕД Крушевац. У складу са новим законом о добровоном давању крви, ова акција је спроведена у сарадњи са трансфузиологијом крви Ниш. Велики одзив даваоца-чланова Синдиката ЕД Крушевац, гостију из ЕД Нови Пазар и Јагодина резултирао је сакупљањем великог броја ове драгоцене течности, а то је укупно 90. 3 лица су од стране лекара овог пута одбијена.

ДДДК ЕД Крушевац активно ради на прикупљању боца крви, сваке године кроз три акције. У марту је прикупљено 72 боце, а у јулу 53 боце крви. Треба нампоменути и све вечи број нових даваоца из акције у акцију, било да су они стално запослени или на неки други начин. У акцији одржаној 28.11. чак је 6 запослених први пут дало крв. sdddk1

Судећи по импресијама запослених Трансфузиологије Ниш, акција је у потпуности оправдала очекивања. Едукација радника, мотивација и регрутовање нових давалаца једини је прави пут да се обезбеди довољн број давалаца и довољне количине сигурне и безбедне крви за свакодневно лечење.