Акција у Лозници у активности ДДДК СО ЕЛС

Акција ДДДК у ЕД Лозница,

- У петак, 14. децембра 2018.године, у организацији ДДДК ЕД Лозница, у просторијама Вуковог дома у Лозници, организовaна је традиционална зимска акција даривања крви у оквиру плана и програма СО ЕПС ОДС ЕЛС, на коју су позване све колеге из других огранака и погона у оквиру ДДДК ЕЛС.
- На акцији је учествовало преко 60 радника а прикупљене јединице су предате Институту за трансфузиологију РС.
- По речима Председника Друштва ДДК, СО ЕПС ОДС ЕЛС, ово је била једна од већих акција у ДП Електросрбија Краљево (од укупно 11, колико их је организовано у Огранцима и Погонима ДП Електросрбија у 2018.години)
- По плану за 2019. ДДДК ЕД Лозница, заказује своју акцију у децембру 2019.године

lo1ddk

lo2 ddk

Годишња скупштина Друштава ДДК СО ЕПС ОДС ЕЛС КВ
У петак, 14. децембра 2018.године, са почетком у 12.00сати, у организацији СО ЕПС ОДС ЕЛС, одржана је редовна годишња скупштина Друштава ДДК који делују у саставу СО ЕПС ОДС ЕЛС КВ, на коју су позвани председници Друштава ДДК по деловима ДП ЕЛС и на којој је анализиран рад у 2018.години и сачињен план активности за 2019.годину. У раду овог тела, учешће је узело 10 председника Друштава ДДК, који су приложили Годишње извештаје за 2018.годину. По први пут, успостављене су везе са Друштвом ДДК из Електробијељине ад, (Република Српска) и договорена је заједничка акција у 2019.години

dddkskupstina

- У 2018.години ДДДК СО ЕПС ОДС ЕЛС КВ има 1132 активна члана који су се одазивали позивима и акцијама које су организовали Институт за трансфузију крви РС, Институт за трансфузиологију ВМА, Градске болнице општина и градова на територији ДП ЕЛС , ДДДК из других Привредних друштава ЕПС, као и из других Огранака и погона ЕЛС.

- Спроведено је 11 акција у оквиру ДП ЕЛС, по плану и програму Скупштине ДДДК за 2018.годину. У појединим акцијама су последњи пут, биле укључене службе за трансфузију крви Градских болница општина и градова на територији ДП.
- Чланови Друштва су се одазвали на акцију даривања крви ван територије ДП Електросрбија, на Институту за трансфузиологију ВМА у Београду, једној од најуваженијих медицинских установа у Србији, 23. марта у Београду.
-

- Друштво добровољних давривалаца крви, које делује у оквиру Синдикалне организације ЕПС ОДС Електросрбија Краљево, у свом саставу има 15 делова, друштава Огранака и погона ДП Електросрбија Краљево(Краљево, Крушевац, Јагодина, Ваљево, Параћин, Ћуприја, Врњачка Бања, Нови Пазар, Ужице, Лозница, Шабац, Аранђеловац, Топола, Чачак). Почело је са радом 07.04.1997.године.
- Програм добровољног даривања крви је високо организовани социјални програм који постоји у свим земљама света.

Акција ДДДК у Крушевцу, среда 28.11.2018. год.

ОБАВЕШТЕЊЕ ДДДКа СИНДИКАТА ЕД КРУШЕВАЦ

sdddk2

У среду 28.11.2018. одржана трећа овогодишња акција добровољног давања крви у ЕД Крушевац. У складу са новим законом о добровоном давању крви, ова акција је спроведена у сарадњи са трансфузиологијом крви Ниш. Велики одзив даваоца-чланова Синдиката ЕД Крушевац, гостију из ЕД Нови Пазар и Јагодина резултирао је сакупљањем великог броја ове драгоцене течности, а то је укупно 90. 3 лица су од стране лекара овог пута одбијена.

ДДДК ЕД Крушевац активно ради на прикупљању боца крви, сваке године кроз три акције. У марту је прикупљено 72 боце, а у јулу 53 боце крви. Треба нампоменути и све вечи број нових даваоца из акције у акцију, било да су они стално запослени или на неки други начин. У акцији одржаној 28.11. чак је 6 запослених први пут дало крв. sdddk1

Судећи по импресијама запослених Трансфузиологије Ниш, акција је у потпуности оправдала очекивања. Едукација радника, мотивација и регрутовање нових давалаца једини је прави пут да се обезбеди довољн број давалаца и довољне количине сигурне и безбедне крви за свакодневно лечење.

Акција ДДДК у Чачку, субота 24.11.2018. год.

viber image 1ОБАВЕШТЕЊЕ ДДДКа СИНДИКАТА ЕД ЧАЧАК

- У суботу, 24.новембра 2018.године, организовaна је јубиларна 10. традиционална јесења акција даривања крви у оквиру плана и програма СО ЕПС ОДС ЕЛС, на коју су позване све колеге из других огранака и погона у оквиру ДДДК ЕЛС. На акцији је учествовало преко 80 радника а прикупљене јединице су предате Институту за трансфузиологију РС. По речима координатора Републичког Института, Горана Суботића, ово је била једна од већих акција у овом делу Србије и организована је у право време јер је значајно порасла потреба у Болничким центрима Србије.
- По плану за 2019. ДДДК ЕД Чачак, заказује своју централну 11. акцију за 23.11.2019.

- - Сви ми, кад нам из различитих разлога (операција, болести, повреде..) крв затреба као лек, зависимо од хуманих и одговорних људи великог срца, од добровољних давалаца крви.
Програм добровољног давања крви је високо организовани социјални програм који постоји у свим земљама света.viber image3
- Како би се осигурало брзо, сигурно и квалитетно лечење многих болесника, потребно је да у сваком тренутку постоје довољне резерве јединица и производа од крви.

Активности ДДДК СО ЕЛС

Dobrovoljno-davanje-krviНа састанку ИО СО ЕПС ОДС ЕЛЕКТРОСРБИЈА Краљево, одржаног у у Ваљеву, 09.11.2018.године, у складу са закључцима, сачињен је

ПЛАН АКТИВНОСТИ Друштва ДДК СО ЕПС ОДС ЕЛС КВ, до краја 2018.

До 31.12.2018. године, по годишњем плану активности Друштва ДДК које је у саставу СО ЕПС ОДС ЕЛС, остало је да се одрже још четири акције по деловима и то:У четвртак, 15.11.2018. у Параћину,  са почетком у 10.00 сати

- У суботу, 24.11.2018. у Чачку, 10. јубиларна, са почетком у 10.00 сат

- У среду, 28.11.2018. у Крушевцу, са почетком у 10.00 сати

- Завршна акција, у петак, 14.12.2018. у Лозници са почетком у 10.00 сати.

- На завршној акцији у Лозници, одржаће се редовна годишња скупштина свих Друштава, по деловима, на којој ће бити анализиран рад у 2018.години и сачињен план активности за 2019.

Друштво добровољних давривалаца крви, које делује у оквиру Синдикалне организације ЕПС ОДС Електросрбија Краљево, у свом саставу има 15 делова, друштава Огранака и погона ДП Електросрбија Краљево(Краљево, Крушевац, Јагодина, Ваљево, Параћин, Ћуприја, Врњачка Бања, Трстеник, Нови Пазар, Ужице, Лозница, Шабац, Аранђеловац, Топола, Чачак)., са преко 1000 чланова. Почело је са радом 07.04.1997.године.

Мисија друштва добровољних давалаца крви СО ЕПС ОДС ЕЛС је свакодневан рад на афирмацији добровољног давалаштва крви, свакодневан рад на помоћи онима којима је помоћ потребна и свакодневан рад на пружању свих видова подршке добровољним даваоцима крви.